Over ons

Nieuwelaar- van der Mee tuinplanten wil de wereld een stuk groener maken!

Geschiedenis

Het begin van Nieuwelaar- van der Mee tuinplanten

Nieuwelaar- van der Mee tuinplanten is opgericht door Johan van der Mee. In 2002 heeft Johan het bedrijf overgenomen van zijn toenmalige werkgever. Het bedrijf is destijds gestart onder de noemer “Boomkwekerij Johan van der Mee”. Eén jaar later kwam Mark van den Nieuwelaar in dienst en vanaf 2006 besloten zij samen het bedrijf voort te zetten.

In 2012 kochten zij een bedrijfshal aan de Oisterwijkseweg 1a in Haaren. Tegenwoordig is dit het expeditiecentrum van het bedrijf en vanuit hier wordt de handel bedreven. Wat hier precies gebeurt? Van alles! Planten worden gedistribueerd en ingekochte partijen worden gekeurd. Dit wordt verpakt en vervolgens verhandeld aan groenprofessionals zoals tuincentra, exporteurs, (handel)kwekers, hoveniers, (groot)groenvoorzieners en gemeenten (B2B).

In 2017 is het bedrijf uitgebreid met de aankoop van een extra kwekerij in Boxtel. De eigenaar van de kwekerij, Jo van den Langenberg, was gespecialiseerd in het kweken van Pieris, Skimmia en Rhododendron. Johan en Mark besloten zijn specialisme over te nemen en daarmee vergrootten zij de kwekerij met maar liefst 7,5 hectare. De opkweek van planten in diverse potmaten vindt in Boxtel plaats. Van stek of plantgoed tot leverbare plant!

In 2018 zetten Johan en Mark het bedrijf voort onder de naam Nieuwelaar- van der Mee tuinplanten.

Sinds januari 2022 is het bedrijf opnieuw uitgebreid met de huur van een nieuwe locatie aan de Helvoirtseweg in Haaren.

Toekomst

Passie voor het vak

Nieuwelaar- van der Mee tuinplanten wil de wereld een stuk groener maken! We gaan dan ook voor optimale kwaliteit voor een betaalbare prijs, ondersteund door goede service en advies. Ons jonge, gedreven team heeft passie voor het vak en zetten zich dagelijks enthousiast in.

Duurzaamheid

Zo maken we de wereld groener!

We kweken planten – dat maakt de wereld al een stukje groener en duurzamer. Maar we doen nog veel meer! Zo maken we gebruik van gerecyclede potten. Onze eigen potten zijn duurzaam en kunnen volledig gerecycled worden. Ook de potten die we terugkrijgen van hoveniers sparen we op, zodat ze gerecycled kunnen worden.

Zelfs onze foto-etiketten zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Nieuwelaar- van der Mee tuinplanten is MPS-A+ gecertificeerd. Dat betekent dat we zoveel mogelijk geïntegreerd bestrijden tegen ziektes en plagen. Met water, gas en stroom gaan we zuinig om. Stroom wordt opgewekt met onze zonnepanelen en op diverse locaties wordt regenwater opgevangen. Hiermee bewateren we onze planten.


2

Hectare
kas


8

Hectare
containerteelt


2

Hectare
volle grond


700000

Planten worden
jaarlijks gekweekt


5000000

Planten worden
jaarlijks verkocht

Kernwaarden

Benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen?

Neem vrijblijvend contact op!

We adviseren je graag over de beste plantkeuze in jouw project of tuincentrum. Voor eenvoudige én complexe vragen ben je bij ons van harte welkom.

De koffie staat klaar!

Contact opnemen